Budite sigurni kao iznajmljivač staničnog tornja

  • Najam Vašeg staničnog tornja možda neće biti toliko pouzdan kao što mislite. Vaša najamnina može nestati iz mnogih razloga, od kojih je većina potpuno izvan vaše kontrole. Konsolidacija u industriji, povećanje potražnje za podacima i napredak u mobilnoj tehnologiji mogu igrati ulogu u odluci ponuđača bežične telefonije da preseli ili zatvori stanični toranj, što može rezultirati raskidom najma staničnog tornja.

  • Dok ponuđači bežične telefonije traže načine za smanjenje operativnih troškova i stjecanje tržišnog udjela u industriji koja zahtijeva sve veće i veće brzine prijenosa podataka, spajanja i partnerstva između ponuđača mogu postati sve vjerojatnija. Kada dođe do konsolidacije iznajmljivača, iznajmljivači prekomjernih lokacija mobilne telefonije riskiraju da dobiju pismo o otkazu najma. Iako bi se činilo da povećana potražnja za podacima znači bolju sigurnost Vašeg staničnog tornja, to ne funkcionira uvijek tako.

  • Dizajn bežične mreže izuzetno je složen i neprestano se mijenja. Nova bežična tehnologija ne samo da omogućuje prijenos više mobilnih podataka na veće udaljenosti, nove metode isporuke također prijete zamjenom tradicionalnih staničnih tornjeva ili krovnih antena. Dakle, iako je istina da se grade novi stanični tornjevi koji će podnijeti veći promet, postojeći tornjevi koji više ne odgovaraju mrežnom planu također se ruše.

  • Čak i za one koji dizajniraju mrežu gotovo je nemoguće predvidjeti na kojim će lokacijama biti šteta zbog prekida stanica. Da bismo ilustrirali ovu točku, premda provodimo brižljivu provjeru kako bismo utvrdili dugoročne izglede svakog zakupa lokacije mobilne telefonije koju kupimo, svake godine i dalje gubimo lokacije.

Ako je bežična industrija toliko nepredvidiva, zašto bi netko želio otkupiti najam Vašeg staničnog tornja?

Vaš rizik

Rizik za tvrtku APW Croatia

Sigurnost iza našeg ulaganja u kupnju najma staničnih tornjeva leži u širenju našeg rizika u velikom portfelju staničnih tornjeva i krovova. Ukidanja su neizbježna, ali u mogućnosti smo apsorbirati ove raskide zakupa staničnih tornjeva jer imamo toliko lokacija koje još dobivaju najamninu. Kao vlasnik jedne lokacije mobilne telefonije ili kao vlasnik malog portfelja nemate tu sigurnosnu mrežu. Lokacija vašeg staničnog tornja je “sve ili ništa”.