Najčešće postavljana pitanja

Što je točno APW Croatia kupnja?

U osnovi kupujemo prava na primanje najma staničnog tornja ili krova za određeno područje tijekom određenog vremenskog razdoblja, zajedno s određenim ograničenim pravima kako bismo osigurali našu mogućnost naplate najamnine.

Koliko će APW Croatia platiti za zakup mog staničnog tornja?

Iznos otkupa zakupa ovisi o najamnini koja se prima po postojećem najmu, bežičnim prijenosnicima na vašem posjedu, uvjetima najma, staničnom tornju ili položaju krovne antene, trajanju razdoblja za koje tvrtka APW Croatia ima pravo prikupiti najamninu za stanične tornjeve na imanju i niz drugih varijabli koje čine našu procjenu rizika.

Ne bih li zaradio/la više novca zadržavajući zakup staničnog tornja?

To naravno ovisi o tome kako odlučite koristiti ili uložiti novac i hoće li Vaš korisnik staničnog tornja na kraju tražiti smanjenje najamnine ili raskinuti ugovor o najmu. Čak i ako se najam vašeg staničnog tornja nastavi bez promjena, novčani tijek povezan s najmom dijelit će se u malim koracima tijekom dugog vremenskog razdoblja. U većini slučajeva ključna je točka odluke usporedba između današnjeg primanja paušalnog iznosa i naplate manjih i neizvjesnih povišenih plaćanja najamnine tijekom dugoročnog razdoblja.

Što se događa ako tvrtka kao vlasnik tornja ili ponuđač bežične telefonije raskinu ugovor o zakupu ili prestanu plaćati najamninu nakon što APW Croatia kupi pravo na prikupljanje najamnine za stanični toranj?

Zadržat ćete puni iznos unaprijed paušalnog iznosa, čak i ako tvrtka kao vlasnik tornja ili ponuđač bežične telefonije raskinu ugovor o zakupu u bilo kojem trenutku tijekom razdoblja za koje tvrtka APW Croatia ima pravo naplatiti najam staničnog tornja na posjedu. Drugim riječima, otkup zakupa za Vašu lokaciju mobilne telefonije bezuvjetno prenosi rizik od raskida na tvrtku APW Croatia.

Ako se moj zakup staničnog tornja može raskinuti, zašto ga želite kupiti?

Za većinu iznajmljivača lokacija mobilne telefonije primanje stanarine je prijedlog koji znači sve ili ništa: ili primaju najamninu ili ne. S druge strane, APW Croatia gradi globalni portfelj najmova tornjeva i krovova u kojima jedan raskid najma ima daleko manje posljedice. Iz tog razloga APW Croatia može preuzeti rizik od raskida zakupa vaše lokacije mobilne telefonije i platiti veliku paušalnu svotu za bilo koju buduću najamninu povezanu s lokacijom mobilne telefonije na vašem posjedu.

Mogu li ponuđači mobilne telefonije svojevoljno otkazati zakup mog staničnog tornja?

Iako je svaki najam različit, većina najmova staničnih tornjeva dopušta ponuđaču usluga putem tornja ili korisniku lokacije bežične telefonije da prekine najam iz mnogih razloga, ali obično uz najavu od 30-90 dana unaprijed. Iz tog je razloga općenito teško uzeti kredit za najam lokacije mobilne telefonije u vašoj lokalnoj banci, a također i zbog toga što APW Croatia povećava rizik od zakupa vašeg staničnog tornja u velikom portfelju lokacija.

Je li ova transakcija dopuštena u okviru mog ugovora o najmu staničnog tornja?

Iako se svaki zakup razlikuje, većina zakupa staničnih tornjeva ne ograničava korisnika u prodaji prava na naplatu najamnina dospjelih po najmu.

Ako imam više korisnika, bi li se otkup najma staničnog tornja odnosio na sve njih?

To ovisi o Vama. Otkup bi se odnosio na bilo koji najam ili najmove koji trenutno isplaćuju najamninu na Vašem posjedu i za koje odlučite prodati prava tvrtki APW Croatia, bez obzira radi li se o jednom ili više korisnika. Pod pretpostavkom da zakup Vašeg staničnog tornja ili krova zadovoljava naše kriterije, APWireless će Vam dati ponudu koja uključuje sve najamnina ili dio najamnina koje trenutno primate.

Ako prodam prava na zakup svog staničnog tornja, hoću li i dalje posjedovati osnovnu nekretninu?

Da. APW Croatia ostvaruje samo najamninu i druga prava povezana s naplatom najamnine koja se odnose na najam staničnog tornja. Nadalje, nakon završetka razdoblja otkupa zakupa vratit će Vam se pravo na cijelu najamninu staničnog tornja - osim ako ne odlučite pristupiti otkupu zakupa na drugom mjestu.

Što će se dogoditi ako prodam svoju imovinu?

Slobodni ste prodati svoju imovinu bez ikakvih ograničenja, a novac koji ste dobili od otkupa zakupa staničnog tornja zadržati u cijelosti. Budući da je transakcija otkupa zakupa evidentirana u lokalnoj zemljišnoj knjizi, naš ugovor ostaje valjan i prenosi se na novog vlasnika nekretnine, zajedno s pravima na sve najamnine povezane sa staničnim tornjem nakon isteka razdoblja otkupa zakupa.

Koliko će vremena trajati da primim otkup svog zakupa staničnog tornja?

Postupak je jednostavan, ali koliko traje, uveliko ovisi o tome koliko brzo možete dostaviti potrebnu dokumentaciju. Nakon što se složimo s uvjetima, postupak brižljive provjere i zatvaranja može se završiti za samo 30 dana.

Kako mogu znati da tvrtka APW Croatia može brzo financirati transakciju otkupa najma?

Tvrtka APW Croatia je dobro kapitalizirana, obavila je tisuće transakcija tijekom posljednjih 12 godina i sada je podružnica tvrtke kao javnog dioničkog društva. To osigurava našu sposobnost izvršenja i omogućuje vam brzo dobivanje paušalnog iznosa.

Što se događa s lokacijom mobilne telefonije nakon što steknete pravo na naplatu najamnine od lokacije mobilne telefonije?

Općenito ima vrlo malo promjena. Nakon što se transakcija zaključi i Vi primite sredstva, obavještavamo vlasnika tornja ili ponuđača bežične telefonije o promjeni iznajmljivača. Od tog dana pa sve do kraja razdoblja otkupa najma imamo posla s korisnicima u vezi s financijskim upravljanjem lokacijom mobilne telefonije. Također ćemo koordinirati s Vama ako se planiraju posjeti lokaciji ili veći radovi ili ako dodatni ponuđači bežične telefonije pokažu interes da Vaše zemljište koriste za lokaciju mobilne telefonije.

Kako da započnem?

APW Croatia pružit će Vam procjenu najma lokacije mobilne telefonije kako biste utvrdili ispunjava li Vaša lokacija uvjete. Kontaktirajte nas ili razgovarajte izravno s jednim od naših stručnjaka za zakup, nazovite 01 775 7250.